11 Mei 2011

Orang kafir kaya terpaksa mengikut rentak tarian dunia ciptaan mereka sendiri, iaitu mereka terpaksa membazirkan harta mereka dengan cara berlumba-lumba mempamerkan kemewahan masing-masing. bagi mereka hanya dunia, harta yang disimpan tidak menjaminkan pahala kepada mereka..


KAPAL milik Paul Allen dekat bandar Antibes, Perancis baru-baru ini.


LONDON - Kapal mewah milik dua bilionair terkenal, Roman Abramovich dari Rusia dan Paul Allen yang merupakan pengasas syarikat perisian komputer, Microsoft menjadi tumpuan media semalam.
Kapal mewah milik Abramovich yang juga pemilik kelab bola sepak Chelsea diberi nama Luna, sepanjang 114.90 meter berlabuh dekat bandar Antibes, Perancis baru-baru ini.
Ia memiliki sebuah kolam renang dan tempat pendaratan helikopter, tingkap kalis peluru dan setiap bilik mengandungi skrin pawagam sebesar televisyen.
Namun, kapal milik Allen sepanjang 126.18 meter yang diberi nama Octopus pula mempunyai gelanggang bola keranjang dan dua tempat pendaratan helikopter.
Kapal pengasas bersama Microsoft itu dilengkapi dua kapal selam kecil, sebuah kolam renang dan sebuah studio muzik.
Allen menggunakan kapal itu untuk berparti.
Kedua-dua lelaki itu berada dalam senarai 100 individu paling kaya di dunia dengan Abramovich berada di tempat ke-53 dan Allen di tangga 57.
Kedua-dua kapal itu juga berlabuh dekat bandar Antibes, Perancis baru-baru ini. - Agensi

0 Comments:

Post a Comment