24 Mac 2010

Pandangan yang salah tentang Dajjal

1-Hakikat Dajjal :
         Dajjal adalah makhluk Allah yang zahir sama seperti manusia biasa, sifat-sifat utama Dajjal sepertimana yang kita sedia maklum daripada hadis-hadis rasulullah saw adalah seperti berikut, iaitu Dajjal adalah seorang lelaki yang kuat dan gagah, seorang yang buta sebelah matanya dan tertulis perkataan kafir antara kedua matanya, rambutnya kerinting, kulitnya berwarna  kemerah-merahan. tutur katanya mempersona dan boleh manarik manusia kepada kebatilan yang dibawanya. Dajjal mengaku sebagai tuhan, ia datang dengan perilaku yang tidak sesuai dengan adat kebiasaan untuk menutup kebatilannya...sila rujuk kitab:( Kiamat kecil tanda-tanda kiamat besar.) karangan Dr. Umar Sulaiman al-Asyqar .muka surat 180 - 217

Contoh pandangan yang salah tentang Dajjal
(klik tajuk untuk membaca seterusnya)sila rujuk( http://rahsia-rahsiabesardalamal-quran.blogspot.com/)

Telinga Kenderaan Dajjal 30 - 40 Hasta 

Assalamu Ala man Ittaba'a' al-Huda.

Tahniah jika anda membaca dan memahami rencana ini.Jika Dajjal itu Amerika, maka Apakah kenderaannya?
Adakah ia Kapal Terbang? Atau Sejenis Binatang?
Di dalam hadis yang di riwayatkan oleh Imam hakim di dalam mustadraknya menyebutkan .
" Kenderaan dajjal ialah seekor binatang antara jarak kedua telinganya adalah 40 hasta "
Adakah ia Kapal Terbang atau sesuatu yang lain.

Kalau kapal terbang kenapa dalam hadis itu ia tidak dikatakan sayap, tetapi kenapa dikatakan ia mempunyai telinga. Adakah Nabi Muhammad bermaksud bahawa telinga itu suatu perkara yang lain lagi?
Kalau nabi Muhammad saw bermaksud bahawa telinga itu sayap, maka tidakkah Nabi Muhammad saw tahu perbezaan antara sayap dan telinga?
Malaikat yang terbang dan dinyatakan di dalam al-Qur'an Surah Fatir ayat 1 menggunakan sayap.
Burung-burung yang berterbangan menggunakan sayap disebutkan dalam surah al-An'am ayat 38.
Serengga juga terbang dengan menggunakan sayap. Tidak pernah ada binatang atau malaikat yang terbang menggunakan telinga.
Oleh itu, bagaimanakah kenderaan Dajjal itu boleh terbang dengan telinganya pula. Atau mungkin telinga itu bermaksud telinga yang lain.
Atau adakah kita terpengaruh dengan cerita kartun si Dumbo ini?

Dumbo Big Top Dumbo The Flying Elephant 
Disney Fine Art Giclee by 
Tricia Buchanan-Benson
Saya berpendapat Telinga yang di maksudkan di dalam Hadis itu ialah telinga yang lain yang menunjukkan juga kebenaran Nabi Muhammad saw dan bertapa benarnya Baginda itu dan bertapa ajaibnya taqdir Allah swt ke atas alam ini.
Telinga itu adalah telinga Satellite :

satellite

Panjangnya lebih kurang 30 hingga 40 hasta.
Ia sememangnya dibuat bagai sebuah telinga untuk mendengar dan mengesan pancaran signal yang diarahkan kepadanya.
Kenderaan ini adalah simbolik yang lebih tinggi daripada mana-manapun kenderaan yang wujud dimuka bumi ini, kerana ia cukup berupaya untuk membawa apa-apapun gambaran atau suara.
Kenderaan ini amat canggih sehingga boleh menghantar berita atau pengaruh dajjal seseluruh dunia dalam satu saat sahaja.
Nabi s.a.w. bersabda: “Bumi akan digulung untuknya”.

Satellite TV
Satellite service providers gather video signals from programming sources and then beam the signals to an orbiting satellite. The satellite broadcasts the signals back down to Earth. Your satellite dish acts as an antenna, capturing the signal and sending it to your set-top box.
Kenderaan Dajjal ini amat canggih dan boleh mempengaruhi manusia 24 sehari tanpa henti. Selepas menaiki kenderaan ini, pengaruh yang dibawa akan dipancar ke TV, atau Telipon atau Computer di rumah-rumah.
Manusia sekarang sudah bertuhankan Dajjal dengan adanya kenderaannya ini.
Tanpa Dajjal, sebahagian manusia tidak akan sanggup lagi hidup. Kalau tidak percaya tanyalah orang-orang yang sudah dikuasai Dajjal, adakah mereka sanggup hidup tanpa TV, Teliphone dan Computer?
Sila Klik perbincangan dan persoalan mengenai Dajjal.
Segala yang baik adalah dari Allah swt jua dan yang kurang dan silap adalah dari penulis sendiri.
Wasalam, semoga bermanfaat.

0 Comments:

Post a Comment