02 Januari 2010

Ilmu Tafsir Mimpi

    Formula mentafsir mimpi ini saya pelajarinya semasa saya sedang belajar di Universiti Al-Azhar Mesir beberapa tahun yang lalu, caranya ialah setelah selesai kita bermimpi dan terjaga daripada tidur, maka capailah al-quran dan bukalah ia di mana-mana muka surat sebanyak 7 helai kebelakang dan baca ayat yang di baris ke 7 dari atas ke bawah,  ayat yang sebaris itulah merupakan tafsir bagi mimpi kita. Tafsirnya berdasarkan zahir ayat atau simboliknya.


Saya mempelajari ilmu tafsir mimpi ini dari seorang lelaki tua warga Malaysia yang datang ke Mesir untuk berdakwah, dia telah mengajar saya ilmu ini di dalam masjid Fatimah Az-Zahra di bandar Cairo. Sejak itu saya selalu mengamalkan ilmu tafsir mimpi ini, semua yang saya mimpi akan saya tafsirkan, tak kiralah mimpi itu buruk ataupun baik. Satu ketika semasa saya pergi ke bandar Qina di selatan Mesir, tiba-tiba datang seorang ulama yang tidak pernah saya kenalinya, dia melarang saya mengamalkan ilmu tafsir mimpi ini ,kerana takut nanti saya akan menafikan kebenaran ayat-ayat al-quran jika tafsir mimpi dari al-quran itu tidak bertepatan dengan yang apa telah kita mimpikan .
      Kesimpulannya ilmu tafsir mimpi ini boleh diamalkan untuk mimpi yang baik-baik sahaja dan oleh orang yang baik-baik sahaja]

0 Comments:

Post a Comment