01 Mac 2017

Ahad (26/2/2016) Dar Al Ifta di wilayah Siirt Turki membahagikan 80 buah basikal kepada anak-anak dari berbagai tingkatan usia, dari 7 tahun hingga 17 tahun dalam kempen “Rajinlah ke Masjid dan Dapatkan Basikal”, demikian siar berita Turki, Anadolu.

Kempen yang berlansung selama 40 hari di masjid Al Anshar di wilayah tersebut diikuti oleh 120 anak-anak, dimana mereka berlomba-lomba untuk melakukan ibadah ke masjid tersebut.....


Shalahuddin Al Jalabi selaku ketua Pelayanan Masjid di wilayah itu, dalam sambutannya menyatakan kegembiraan mengenai apa yang telah dilakukan oleh pihak masjid Al Anshar, di saat pembahagian hadiah yang dilakukan di halaman Universiti Siirt.

Al Jalabi juga menyatakan bahawa pihak Urusan Agama tengah menjalankan program untuk memotivasi kalangan muda agar giat melaksanakan ibadah di masjid pembentukan urusan kepemudaan di tiap-tiap masjid yang kini telah terbantuk di dua ribu masjid.

Turt hadir di acara pembagian hadia tersebut, Wakil Ketua Parti AKP dan Wakil Ketua Yasin Aqthari juga Wakil Ketua Walikota Jilhun Dilsyat.*hidcom

0 Comments:

Post a Comment